CSR

Hotel Sømandshjemmet ønsker at tage del i det sociale ansvar i Aasiaat. Derfor støtter vi løbende lokale tiltag med socialt islæt, og vi arrangerer løbende arrangementer i byen og på Sømandshjemmet.

CSR

Juleaften

Hvert år til jul inviteres byens folk, og hvem der ellers har lyst, til at komme og fejre juleaften på Hotel Sømandshjemmet. Aftenen byder på god mad, dans om juletræet, julehygge og glade mennesker.

Aktivitetsdag

Hver anden lørdag kl. 15.00-17.00 i sommerhalvåret afholder vi aktivitetsdag for alle børn fra ca. 7 år og opefter. Vi hygger os, spiller bold eller leger sammen i en times tid og slutter af med hygge og lidt mundgodt omkring bålet. Det er gratis at være med, og alle er velkomne – også forældre.

CSR 2

Fredagscafé

Hver tredje fredag inviteres alle GU-elever til fredagscafé i Hotel Sømandshjemmets dagligstue fra 19.30-22.00. Vi spiller spil, hygger, snakker, og der er altid gratis kaffe, kage og saft. Ofte synger vi en sang eller to og hører en andagt.

Anstalten

Hver torsdag fra 19.30-21.00 tager Hotel Sømandshjemmets volontører ud og besøger de indsatte i byens anstalt. Der medbringes kaffe, kage og godt humør, og aftenen bruges på spil, snak, hygge og andet godt. Disse aftener bringer smil på læben både hos de indsatte og hos volontørerne.

Skibsbesøg

Vi besøger alle trawlere som ankommer til Aasiaat og aflevere nye aviser og blade. Ofte tager vi også en tur rundt på havnen og får en snak med dem der færdes her.

Solceller monteret på Sømandshjemmet i Aasiaat.

I marts 2015 blev et solcelleanlæg på 16 kW taget i brug.

Der er tale om 85 stk. solpaneler fra Hyundai Heavy Industries, med et areal på 137 m2, samt 2 stk. Danfoss Solar Invertere af typen FLX Pro10.

Den kalkulerede årsproduktion var knap 19.000 kWh. De første 10 måneder var den reelle produktion på 18.700 kWh.

solceller

I sømandshjemmets reception er der opsat en infoskærm, som viser den aktuelle el-produktion og den samlede produktion siden idriftsætning. Den er alle velkomne til at komme og kigge på.

I efteråret 2015, i forbindelse med udvidelse af sømandshjemmet, blev der lagt flere solceller op, så den samlede kapacitet nu er på 26 kW.