Udflugter

Sommer

Cykeludlejning

Oplev Sisimiut og naturen omkring på en anden måde! Sømandshjemmet tilbyder udlejning af nye kvalitets mountainbikes. 

Prisen er 150 kr. pr. dag og 100 kr. for en ½ dag.

Sejltur og vandreture

Oplev den nedlagte bygd, Assaqutaq, der om sommeren bl.a. bruges som lejrskole. Undervejs ses måske en pukkelhval. Eller tag med på en fisketur til Kangerluarsuk Tulleq.

Vinter

Hundeslædeture

Igennem århundreder har hundeslæden været den primære transportmulighed om vinteren.  Slædehunden er derfor en betydningsfuld del af den grønlandske kultur.

Oplev den smukke natur og det utrolige samarbejde mellem kusk og hunde på en af vore hundeslædeture.

Turene bookes i receptionen på Hotel Sømandshjemmet. Det er muligt at booke turene i forvejen.

Kort tur (2 timer)

På denne hundeslædetur får du en god fornemmelse af hundeslædekørsel. Vi kører ud til foden af Niujarfik hvor der kun er den storslående natur hele vejen rundt.

Halvdagstur (4 timer)

På denne tur oplever du virkelig hvad hundene formår! Vi kører i et varieret terræn og kuskens færdigheder demonstreres på op- og nedkørslerne. Turen går til udsigtspunktet Qiterlinnguaq, hvor man kan nyde det smukke snelandskab. I nærheden ligger en pudsig hytte, formet som en ufo.

Heldagstur (7 timer)

Turen er for dig der gerne vil have det hele med. Hundenes arbejdsomhed og kuskens færdigheder opleves flere gange på denne tur. Turen går til udsigtspunktet Qiterlinnguaq hvor vi gør et kort stop. Herefter kører vi ned ad den stejle fjeldside og ud på havisen til bunden af fjorden Kangerluarsuk Tulleq (Første Fjord).

> Se vores brochure om hundeslædeture her

Snescooterture

Snescooteren er i løbet af de sidste 20 år blevet hundelsædens afløser. Mulighederne for at opleve Sisimiut’s bagland er utallige, og på en guidet snescootertur har du mulighed for at komme vidt omkring. Oplev f.eks. toppen af Solbakken (394 m.) eller den spektakulære udsigt fra K6 Advantage Point.

Turene bookes i receptionen på Hotel Sømandshjemmet. Det er muligt at booke turene i forvejen.